Kada se radi o žitaricama, ječam je na prvom mjestu po pitanju zdrave prehrane. Ova vijekovima stara žitarica puna je vlakana, sadrži važne vitamine i minerale, veoma malo masti, i kao sve biljke, nema holesterola. Najčešće ga stavljam u pasulj, punjene paprike, sarmu.
Što se ove obrok salate tiče:
300 grama ječma potopiti u vodi
preko noći. Oprati dobro i staviti kuhati u hladnu vodu oko 30 minuta.
Procijedimo i stavimo da se hladi.
Zelenu salatu, rukolu, paradajz, papriku i rotkvice isječemo
na sitne komade, dodamo kukuruz iz konzerve. Sve zajedno sjedinimo sa ječmom i
napravimo dressing.
50 ml maslinovog ulja, sok od pola limuna ili sirće, kašika
senfa i oko 80 grama grčkog jogurta, ali možete staviti i majoneze.
Začinite po želji: so, biber, crvena paprika.
Comments
Post a Comment