Voćna mađarica sa višnjama

 



Plan rada za prhke kore:

500 grama brašna prosijemo sa praškom za pecivo, dodamo 180 gr šećera i 150 grama omekšalog maslaca. Izmiješamo dva jajeta sa par kapi mlijeka te dodamo u brašno, zajedno sa 3 kašike kiselog vrhnja. 

Zamijesimo tijesto da se svi sastojci sjedine te podijeliti na pet loptica od kojih ćemo valjanjem dobiti kore. Ove kreme su dosta vlažne pa bih ja preporučila da vam kore budu deblje, jer tanje prilikom rezanja lagano pucaju.

Pečemo na obrnutoj strani tepsije, na 180 stepeni oko 10 minuta.

Ohladiti kore.

Plan rada za bijelu kremu:

6 kašika gustina i jedan puding od vanilije pomješamo sa 2 dcl mlijeka. 

8dcl mlijeka sa 8 kašika šećera staviti da kuha te kada prokuha dodati smjesu sa gustinom i skuhati u kremu. U toplo dodati maslac.

Plan rada za voćnu kremu:

U blenderu ili sjecku usitniti maline, višnje ili jagode (oko pola kilograma). Ja sam radila u sjecku, pa su od višnje ostali tragovi kožice, što se vidi na presjeku.

U voćnu smjesu dodati 0,5 l vode i 4 kašike šećera (količina šećera zavisi od slatkoće voća).

U 1 dcl vode izmiješati 2 pudinga od vanilije i skuhati kao puding sa voćem. 

Ohladiti.

Filanje: Kora – bijeli fil – kora – voćni fil – kora – bijeli fil – kora voćni fil - kora



Comments