Pretpostavljam da vam je jasno koliko sam zavoljela ovo brašno. Omiljena mi je kombinacija sa maslinovim uljem i bijelim lukom. Te tri komponente se savršeno uklapaju.
Potrebno je:
250 grama speltinog brašna
100 grama bijelog brašna
1 vrećica suhog kvasca
2 kašike maslinovog ulja
So i prstohvat šećera
150 ml tople vode
➡️ 50 ml vode rastopiti sa kvascem, kašikom bijelog brašna i šećera. Neka se digne pjenica.
➡️ kada se pjenica digla, zamijesimo tijesto sa ostalim sastojcima i neka odmara na toplom 30 minuta.
➡️ razvaljamo na podlozi i premažemo bijelim lukom, maslinovim uljem i paradajz sosom. Redamo po želji punjenje. Ja obično stavim sušenu govedinu i neki polutvrdi sir.
➡️ režemo na rolnice i redamo na pek papir. Opet premažemo maslinovim ulje.
➡️ pečemo oko 20 minuta na 200 stepeni (otvorite kratko katkad rernu da para ispari).
➡️ pred kraj pečenja malo pospite rendanim sirom da se zapeče.
Comments
Post a Comment