Mini cheesecake

 

Inspirisana Cheesecake-ovima, nađoh ovaj ovaj mini kolači od sira, i oduševim se njegovom odličnom kremastom teksturom i ukusom. Veoma lagan i prosto ne može da vam ne uspije. Voće možete da kombinujete. Ovaj put sam koristila maline, a vjerujem da je idealan sa bilo kojim. 



 

Baza:

150 grama mljevenog keksa

60 grama rastopljenog maslaca

2 kašike šećera u prahu

Malo soka od cjeđene narandže

Punjenje od sira:

300 grama mekog sira sobne temperature (koristim “Ala kajmak”; Mljekara Šabac)

100 grama šećera

2 velika jaja sobne temperature

1 kašičica ekstrakta vanile ili vanil šećer

1 kašika limunovog ili narandžinog soka

2 kašike brašna

185 grama punomasne pavlake ili mileram


Plan rada: Dobro promešati smjesu za bisvit te lagano utisnuti u papirne korpice za pečenje, koje smo stavili u kalup za mafine. Pomoću kašike čvrsto i ravnomerno pritisnite smjesu. Ostavite sa strane dok pripremate fil.

Punjenje od sira

Koristeći malu brzinu na mikseru, miksajte krem sir dok ne postane kremast. Uz mješanje postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte jaja (1 po 1), mješajući samo dok se dobro ne sjedine. Zatim dodajte ekstrakt vanile, limunov sok, brašno i ponovo mješajte dok se ne sjedini. Na kraju dodati pavlaku i sve izmješati. Koristeći kašiku, ravnomjerno podjelite fil za čizkejk u pripremljene korpice u tepsiji za mafine. Lagano protresite posudu da bi gornja površina bila ravna.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160ºC, oko 20  minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi u plehu. Stavite tepsiju u frižider preko noći.

Što se preliva tiče, u blenderu izmiksate voće po želji, stavite u šerpu i dodate šećera po želji, te 400 ml vode. Kada prohuha, dodati umućen puding. Ovaj put sam ja radila sa malinama i pudingom od malina.

Napomena: Lakše je izvaditi kolače od sira iz tiganja nakon što se ohlade u frižideru.

 







Comments