Ovo vam je kao da jedete sladoled sa malinama. Savršenstvo okusa i mirisa. Fini okus maslaca, svježina malina, prhkost tijesta i ta ukusna krema sa vanilijom.
Potrebno je za tijesto:
100 grama šećera
5 žumanjaka
300 grama brašna
150 g maslaca
1 prašak za pecivo
Par kašika mlijeka
Potrebno za kremu:
150 g šećera
5 bjelanjaka
1 vanil šećer
2 pudinga od vanilije
50 ml ulja
300 grama malina
Plan rada:
- Mikserom ćemo izmutiti žumanjke te dodati šećer i malo mlijeka.
- Dodati maslac, te prosijati brašno sa praškom za pecivo.
- Ručno zamijesiti tijesto i po potrebi dodavati brašna.
- Podijeliti na dva dijela. Jedan ide u zamrzivač na 15 minuta, drugi možemo odmah razvaljati na pek papiru, koji ćemo odmah staviti u tepsiju i izbockati viljuškom.
- Fil pripremamo tako što dobro izmutimo bjelanjke sa šećerom i vanil šećerom. Dodamo u snijeg dva pudinga (prah) i mutimo mikserom.
- Na kraju dodamo ulje i ručno izmiješamo.
- Smjesu ravnomjerno raspodijelimo po kori te utisnemo maline. Ja maline uvijek malo pospem šećerom u prahu.
- Izvadimo onaj dio kore iz zamrzivača i narendamo na maline.
- Pečemo oko 30 minuta na 180 stepeni.
- Pustiti da se ohladi i posuti prah šećerom.,
Comments
Post a Comment