Meni je ovdje bio dovoljan i samo naslov. Pogačice, još sa dinstanim kupusom i prazilukom, ma daj, može li bolje? Priprema je prilično jednostavna. Ima tu sjeckanja, dinstanja, razvlačenja...ali u konačnici dobijete nešto vrhunski.
Potrebno za tijesto:
400 grama brašna tip 500
Kesica suhog kvasca
Prstohvat soli
100 ml mlijeka
50 ml ulja
1 žumance
Priprema:
- Ugrijte mlijeko, te zalijte kašiku brašna i kvasac, u koji ste dodali malo šećera. Izmješajte i neka se stvara pjenica.
- Kada se stvorila pjenica, dodaćete sve ostale sastojke i zamijesiti. Ostaviti na toplome da se diže.
Priprema nadjeva:
- Skuhajte dva jaja, te kada je gotovo, ohladite i izrežite na male djelove.
- Pola glavice kupusa izrežite nožem i stavite na 5 minuta u ključalu vodu. Kada kupus omekani, procijedite.
- Narežite jedan praziluk, stavite u tiganj sa kupusom i dinstajte. Dodajte so, crvene paprike i biber. Dinsta se 10 minuta. Ohladite i dodajte jaja.
Priprema pogačica:
- Razvaljajte tijesto i vadite okrugle oblike.
- Na svaki dio stavite nadjev i kupite kao u džak. Taj gornji dio džaka ide na pleh, znači prema dole.
- Pogačice redate na pek papir i premažete jednim žumancetom.
- Pečete na 180 stepeni.
Comments
Post a Comment