Međimurska gibanica

Međimurska gibanica je dio tradicije i kolač koji će svojim raskošnim okusima učiniti zalogajni vatromet u vašim nepcima. 

 


Nadjev od oraha

200 g mljevenih oraha

100 g šećera

100 ml vrućeg mlijeka

Malo ruma

Nadjev od sira

500 grama svježeg kravljeg sira

3 jaja

Naribana korica od limuna

100 grama šećera

vanilin šećer

prstohvat soli

Nadjev od maka

200 grama mljevenog maka

100 grama šećera

200 ml vrućeg mlijeka

Nadjev od jabuka

500 grama jabuka

100 grama šećera

Malo  cimeta u prahu

Potrebne su nam još: gotove kore, maslac za premazivanje kora i kiselo vrhnje.

  • Pripremimo sve nadjeve. Pomiješamo mljevene orahe, šećer i rum pa nadjev prelijemo mlijekom i promiješamo. Sve sastojke za nadjev od sira dobro promiješamo u drugoj zdjeli. Nadjev od maka ćemo pripremiti tako što pomiješamo mak i šećer i zalijemo mlijekom. Ogulićemo i naribati jabuke te dodati šećer i cimet.
  • Pleh ćemo premazati maslacem, te slagati presavijene kore, premazati maslacem i redom na sljedeći način:  nadjev od oraha - 2 kore premazana maslacem - nadjev od sira - 2 kore premazane maslacem - nadjev od maka - 2 kore premazane maslacem - nadjev od jabuka - 2 kore premazane kiselim vrhnjem. 
  • Pećemo u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stepeni, oko 45 minuta do sat. 


 



Comments