Kod nas je Barny omiljeni slatkiš, tako da mi nimalo nije bilo teško pokušati ovu kućnu verziju. Spada u kategoriju ultra lakih recepata, pa pokušajte. Viktor kaže da je vrlo blizu originala, da mu samo fali oblik medvjedića.
Potrebno za koru:
- 5 jaja
- 150 grama šećera
- 1 vrećica bourbun vanil šećera
- 15o ml ulja
- 300 ml mlijeka
- 300 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
Potrebno za ganache:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 100 g mliječne čokolade
Plan rada:
- Jaja izmutimo mikserom te dodamo šećer i vanil šećer. Kada se istopio, dodamo mlijeko i ulje. Prosijemo brašno sa praškom za pecivo i lagano umutimo. Tek toliko da dobijemo jednoličnu smjesu.
- Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Kada je biskvit gotov, ostavimo da se ohladi.
- Ugrijemo slatku pavlaku i dodamo čokolade. Miješamo dok se ne istope.
- Uzmemo špricu do 10ml, napunimo tom čokoladom u bockamo i istiskamo sadržaj u biskvit. Ja tako radim, lakše mi je. Na svaka 3 cm.
- Ostatak čokolade zalijemo po biskvitu.
- Pleh je manji, 20*30 cm, a može i manji.
Comments
Post a Comment