Barny kolač

 Kod nas je Barny omiljeni slatkiš, tako da mi nimalo nije bilo teško pokušati ovu kućnu verziju. Spada u kategoriju ultra lakih recepata, pa pokušajte. Viktor kaže da je vrlo blizu originala, da mu samo fali oblik medvjedića.




Potrebno za koru:

  • 5 jaja
  • 150 grama šećera
  • 1 vrećica bourbun vanil šećera
  • 15o ml ulja
  • 300 ml mlijeka
  • 300 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

Potrebno za ganache:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 100 g mliječne čokolade


Plan rada:
  • Jaja izmutimo mikserom te dodamo šećer i vanil šećer. Kada se istopio, dodamo mlijeko i ulje. Prosijemo brašno sa praškom za pecivo i lagano umutimo. Tek toliko da dobijemo jednoličnu smjesu.
  • Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.
  • Kada je biskvit gotov, ostavimo da se ohladi.
  • Ugrijemo slatku pavlaku i dodamo čokolade. Miješamo dok se ne istope.
  • Uzmemo špricu do 10ml, napunimo tom čokoladom u bockamo i istiskamo sadržaj u biskvit. Ja tako radim, lakše mi je. Na svaka 3 cm.
  • Ostatak čokolade zalijemo po biskvitu.
  • Pleh je manji, 20*30 cm, a može i manji.


Comments