Brzo, jeftino, ukusno. Ne treba drugi opis. Svinjetinu skoro da i ne jedemo jer mi je stariji sin alergičan na nju, pa kad njega nema koristim priliku da spremam. Svinjski file je najmekši i najukusniji dio mesa. Veoma se brzo sprema, a ovo je recept sa kojim možete oduševiti vaše ukućane.
Potrebno je:
- 1 komad svinjskog filea
- Začini
- Pola kilograma bijelog krompira
- Mozzarela ili polutvrdi sir koji inače koristite
- Vlasac ili bosiljak
- Bijeli luk
- Peršun
Plan rada:
- Meso oprato, zasjeći na pojedinim dijelovima i staviti u marinadu (ulje, bijeli luk, peršun, vlasac).
- Krompir skuhati u slanoj vodi.
- Meso u tavi propeći sa svih strana da se uhvati zlatnožuta korica.
- Krompir procijediti, zaliti uljem gdje se peklo meso i napraviti pire.
- U pekač staviti pire i u sredinu meso.
- Posoliti po želji.
- Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
- Pred kraj staviti sir i staviti u pećnicu još 5 minuta.



Comments
Post a Comment