Što sam starija sve više volim suhe kolače. Kako praviti, tako i jesti. Ove štrudlice su divne. Spoj marmelade i pečenih lješnjaka je nešto najsavršenije što može da postoji, no svakako možete koristiti i orase.
Potrebno je:
- 500 grama brašna
- 1 dcl mlijeka
- 120 grama maslaca
- 1 jaje
- 80 grama šećera (mada slobodno možete i manje)
- 1 vanil šećer
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- Prosijaćemo brašno sa praškom za pecivo te dodati so.
- U jednoj zdjelici ćemo razmutiti jaje sa mlijekom i šećerom (neka se šećer rastopi)
- Pomiješati sve i dodati so i maslac.
- Zamijesiti tijesto i podijeliti na tri loptice.
- Svaku razvaljati u oblik pravougaonika.
- Namazati marmeladom i posuti mljevenim lješnjacima te zarolati.
- Sjeći na širinu oko 2cm (narašće)
- Krajeve uvaljati u krupnije sjeckane lješnjake.
- Peći na pek papiru u tepsiji, 25 minuta na 180 stepeni. Polegnite ih na onaj dio/presjek/kraj.
- Vruće uvaljati u prah šećer.


Comments
Post a Comment