Mafini sa muskatnom tikvom

 Muskatnu tikvu volim na razne načine. Od pudinga, potaža pa sve do ovog savršenog mafina. Miris, ukus, ta specijalna aroma, hrskavost toping mrvica i još sve preliveno bijelom čokoladom. Morate ovo probati. 


 Potrebno je:

  • Jedna i po šolja brašna
  • Kesica praška za pecivo
  • Mala kašika cimeta
  • Prstohvat soli
  • 150 grama šećera
  • 1 vanil šećer
  • Pola šolje ulja
  • Oko 300 grama blendane muskatne tikve
  • 2 jajeta
  • 50 ml mlijeka
Izmutimo jaja, dodamo ulje i mlijeko, kasnije sve ostalo i mutimo mikserom. Tikvu ručno umješamo. Stavljamo u kalupe.

Toping mrvice: uzmemo 40 grama maslaca, istopimo i dodamo 3 velike kašike brašna i 3 kašike šećera. Mješamo i dobijemo mrvice. Njih pospemo po mafinima i utisnemo.

Pečemo prvo na 220 stepeni oko pet minuta i smanjimo na 170. Pečemo oko 15 minuta.
Prelijemo bijelom čokoladom.



Comments