Muskatnu tikvu volim na razne načine. Od pudinga, potaža pa sve do ovog savršenog mafina. Miris, ukus, ta specijalna aroma, hrskavost toping mrvica i još sve preliveno bijelom čokoladom. Morate ovo probati.
Potrebno je:
- Jedna i po šolja brašna
- Kesica praška za pecivo
- Mala kašika cimeta
- Prstohvat soli
- 150 grama šećera
- 1 vanil šećer
- Pola šolje ulja
- Oko 300 grama blendane muskatne tikve
- 2 jajeta
- 50 ml mlijeka
Izmutimo jaja, dodamo ulje i mlijeko, kasnije sve ostalo i mutimo mikserom. Tikvu ručno umješamo. Stavljamo u kalupe.
Toping mrvice: uzmemo 40 grama maslaca, istopimo i dodamo 3 velike kašike brašna i 3 kašike šećera. Mješamo i dobijemo mrvice. Njih pospemo po mafinima i utisnemo.
Pečemo prvo na 220 stepeni oko pet minuta i smanjimo na 170. Pečemo oko 15 minuta.
Prelijemo bijelom čokoladom.


Comments
Post a Comment