Ni sama ne znam koliko sam ovih recepata isprobala dok nisam naišla na ono što tražim. Trebali su mi mafini koji su taman za sutradan, za klince i užinu. Obično su bili tvrdi, spljošteni, bljuckasti te sam tada najčešće koristila one Dolceline, oni su mi bili približni onome što trebam. Ali više ne. Tajna je u banani i ulju.
Potrebno je:
- 100 grama oštrog i 80 mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- Malo soli
- 50 grama šećera
- Kašika ruma
- 1dcl ulja
- 2 jajeta
- 2 banane
- 50 grama kakaa
- Sjeckana čokolada
Plan rada:
- Jaja izmutimo mikserom, dodamo šećer i rum. Na kraju ulje i gnječene banane.
- Brašno prosijemo sa praškom za pecivo i kakaom. Dodamo so.
- Sjedinimo ručno mokre i suhe sastojke i dobro izmješamo.
- Stavljamo u korpice, ukrasimo čokoladom i pečemo oko 25 minuta na 180 stepeni.
- Ja sam u pojedine stavljala višnje iz višnjevače i to vam je odlično. No možete pustiti maštu na volju.



Comments
Post a Comment