Čokoladni mafini sa bananom

 Ni sama ne znam koliko sam ovih recepata isprobala dok nisam naišla na ono što tražim. Trebali su mi mafini koji su taman za sutradan, za klince i užinu. Obično su bili tvrdi, spljošteni, bljuckasti te sam tada najčešće koristila one Dolceline, oni su mi bili približni onome što trebam. Ali više ne. Tajna je u banani i ulju. 

 


 

 Potrebno je:

  • 100 grama oštrog i 80 mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Malo soli
  • 50 grama šećera
  • Kašika ruma
  • 1dcl ulja
  • 2 jajeta
  • 2 banane
  • 50 grama kakaa
  • Sjeckana čokolada
Plan rada:
  1. Jaja izmutimo mikserom, dodamo šećer i rum. Na kraju ulje i gnječene banane.
  2. Brašno prosijemo sa praškom za pecivo i kakaom. Dodamo so.
  3. Sjedinimo ručno mokre i suhe sastojke i dobro izmješamo.
  4. Stavljamo u korpice, ukrasimo čokoladom i pečemo oko 25 minuta na 180 stepeni.
  5. Ja sam u pojedine stavljala višnje iz višnjevače i to vam je odlično. No možete pustiti maštu na volju.




Comments