Svi znamo koliko je leće zdravo, a posebno se preporučuje osobama koje vode borbu sa holesterolom. Međutim, meni je i jako ukusno. Postoje različite vrste, no ja koristim žuto. Najviše iz razloga jer se raskuha, pa od klinaca nemam ta neka pitanja zašto, kako i jel moram. Kobasicu možete a i ne morate koristiti. Mi volimo miris mesa, tako da nekada propržim i malo slanine.
Potrebno je:
- Oko 100 grama leća
- Mrkva i crveni luk
- Lovor
- Svježa paprika
- Kranjska kobasica ili slanina
- Začini
- Kašika brašna
- Malo crvene paprike
- Naturetta sos vrlo često koristim. Odličan mi je za sva variva (slika dole niže i nije reklama. Stvarno je odličan i iskreno ga preporučujem).
Plan rada:
- Leće i lovorov list staviti kuhati u slanoj vodi. Nakon 5 minuta procijediti i ostaviti sa strane.
- Sitno isjeckati luk i mrkvu. Najbolje ako imate sjecko, te staviti na malo maslinovog ulja da se dinsta. Dodati sitno sjeckanu papriku i kobasice narezane na kolutove. Malo promiješati.
- Dodati kašiku brašna i promiješati te zaliti vodom. Začiniti po želji.
- Dodati sitno sjeckan krompir na kockice i leće, kao i dve kašike sosa. Možete i malu kašiku crvene paprike u prahu.
- Kuhati dok krompir ne omekani.



Comments
Post a Comment