Ovo je tako dobar recept koji ćete trenutno pročitati, a vječno praviti.
Potrebno je:
- Mascarpone 500 grama
- Mljevena plazma ili čajni kolutići oko 300 grama
- 100 grama maslaca
- Sok od dva limete i pola limuna (treba nam oko 100 ml)
- 120 grama šećera u prahu
- Gina po želji. Ja stavljam oko 80 ml
- Veliko pakovanje slatkog vrhnja100 grama bijele čokolade
Plan rada:
- Ako ćete koristiti čajne kolutiće, izmrvite ih najsitnije tako što ćete ih staviti u kesu i prelaziti preko nje oklagijom. Možete si i olakšati tako što ćete koristiti mljevenu plazmu.
- Mljevene kekse pomiješate sa 100 grama omekšalog maslaca, 40 ml cijeđenog soka od limuna i 60 grama šećera u prahu. To sve ravnomjerno raspodijelite u kalup te stavite u frižider.
- Stavite čokoladu da se blago istopi. Na najmanju temperaturu.
- Posebno umutite vrhnje za šlag.
- Nakon šlaga, mikserom umutite mascarpone, 60 grama šećera u prahu (možete i više, ako volite slađe), dodajte čokoladu, preostali sok od limuna i gin. Dobro umutite.
- Ručno sjedinite sa vrhnjem za šlag.
- Ravnomjerno raspodijelite po podlozi od keksa.
- U frižider preko noći.



Comments
Post a Comment