Torta od gina i limete

 Ovo je tako dobar recept koji ćete trenutno pročitati, a vječno praviti. 




 Potrebno je:

  • Mascarpone 500 grama
  • Mljevena plazma ili čajni kolutići oko 300 grama
  • 100 grama maslaca
  • Sok od dva limete i pola limuna (treba nam oko 100 ml)
  • 120 grama šećera u prahu
  • Gina po želji. Ja stavljam oko 80 ml
  • Veliko pakovanje slatkog vrhnja100 grama bijele čokolade
Plan rada:
  1. Ako ćete koristiti čajne kolutiće, izmrvite ih najsitnije tako što ćete ih staviti u kesu i prelaziti preko nje oklagijom. Možete si i olakšati tako što ćete koristiti mljevenu plazmu. 
  2. Mljevene kekse pomiješate sa 100 grama omekšalog maslaca, 40 ml cijeđenog soka od limuna i 60 grama šećera u prahu. To sve ravnomjerno raspodijelite u kalup te stavite u frižider.
  3. Stavite čokoladu da se blago istopi. Na najmanju temperaturu.
  4. Posebno umutite vrhnje za šlag.
  5. Nakon šlaga, mikserom umutite mascarpone, 60 grama šećera u prahu (možete i više, ako volite slađe), dodajte čokoladu, preostali sok od limuna i gin. Dobro umutite.
  6. Ručno sjedinite sa vrhnjem za šlag.
  7. Ravnomjerno raspodijelite po podlozi od keksa.
  8. U frižider preko noći.



Comments