Lignje sa krompirom iz rerne

 Najbliže onim lignjama iz restorana na nekoj morskoj obali. Ozbiljno vam kažem. Probajte.


  1. Cijele lignje dan prije dobro očistimo. Pazite na unutrašnjost, morate sve dobro oprati i izvaditi. Inače će imati gorak okus. Krakove možete koristiti. Odsječete gornji dio iznad očiju. Meni to nekako bude žao, pa ne koristim.
  2. Napravite marinadu. Maslinovo ulje, bijeli luk i peršun. Lignje posolite i sve u marinadu preko noći. Može i par kapi limuna.
  3. Sutradan skuvate krompir u slanoj vodi. Ne potpuno da se raspada. Procijedite i uvaljate u kuruzno brašno. Posolite po želji.
  4. Poredate u vatrostalnu krompir i lignje. Zalijete i onu marinadu. Pouljite po potrebi krompir.
  5. Pečete na 180 stepeni oko pola sata. 



Comments