Juneće šnicle u sosu sa bijelim lukom

 Kvaliteno meso, brašno i bijeli luk. Ovdje vam ništa drugo skoro pa i ne treba, što katkad zna da olakša, kako vremenski, tako i finansijski. Uvijek se vodim mišlju da je meso najbitnije u svemu, kvaliteta mesa.


 Potrebno je:

  • 4 komada junećih šnicli (deblje narezene)
  • Brašno
  • Dosta bijelog luka (nećete pogriješiti ni ako pretjerate)
  • Ulje
  • Voda
  • Začini
  • Lovor list
Plan rada:
  • Meso operite i prerežite mu žilice.
  • Namažite bijelim lukom i posolite.
  • Uvaljajte u brašno i kratko propržite na ulju sa obe strane. 
  • Zalijete vodom da šnicle plivaju i stavite još bijelog luka, lovorov list, so i biber.
  • Neka krčka na najmanjoj temperaturi oko sat i po. Zavisi od mesa.
  • Tokom krčkanja lagano okrećete šnicle.

 

Comments