Kvaliteno meso, brašno i bijeli luk. Ovdje vam ništa drugo skoro pa i ne treba, što katkad zna da olakša, kako vremenski, tako i finansijski. Uvijek se vodim mišlju da je meso najbitnije u svemu, kvaliteta mesa.
Potrebno je:
- 4 komada junećih šnicli (deblje narezene)
- Brašno
- Dosta bijelog luka (nećete pogriješiti ni ako pretjerate)
- Ulje
- Voda
- Začini
- Lovor list
Plan rada:
- Meso operite i prerežite mu žilice.
- Namažite bijelim lukom i posolite.
- Uvaljajte u brašno i kratko propržite na ulju sa obe strane.
- Zalijete vodom da šnicle plivaju i stavite još bijelog luka, lovorov list, so i biber.
- Neka krčka na najmanjoj temperaturi oko sat i po. Zavisi od mesa.
- Tokom krčkanja lagano okrećete šnicle.


Comments
Post a Comment