Juha sa tikvicama

 Juha, čorba, varivo...kako god da ga nazovete, jelo je na kašiku. Našim mamama i bakama lijek. Ako nema ništa čorbasto, to nije ručak, piši propalo. Na ovim vrelinama ovo je spas. Kratko traje, dugo drži. 


 Potrebno je:

  • 2 manje tikvice
  • 1 kiselo mlijeko 
  • 200 ml vode
  • Brašno
  • Ulje
  • Kocka za juhu
  • Peršun
Plan rada:
  1. Tikvice operemo, narendamo i posolimo.
  2. Na ulju propržimo brašno dok ne dobije zlatno-žutu boju, pazite da ne zagori.
  3. Tikvice bacite na zapršku i kratko prodinstate.
  4. Zalijete kiselim mlijekom i vodom.
  5. Dodate kocku za juhu i sjeckani peršun.
  6. Kuhate petnaestak minuta.
Odlična je i hladna.



Comments