Ja ne znam zašto je u restoranima toliki problem napraviti ovo jelo. Niti znaju napraviti špagete, a bogme niti umak od mljevenog mesa. U mojoj kuhinji je ovo najčešće spremano jelo. Ne zato što je brzo, tu se svi varaju. Junetinu morate pirjati do dva sata i to je glavna caka. Ovo jelo je idealno da spremite u male posude za zamrzivač.
Potrebno je:
- Tanke špagete (Barilla je moj savjet)
- 300 grama junetine (mada ja pravim katkad od kilogram i ostatak zaledim)
- 50 ml paradajz sosa (nikad i nikad kečap)
- 1 glavica luka i dva režnja bijelog luka
- Možete i jednu mrkvu i celer
- Origano i bosiljak (ako nemate svježe, može i sušeno)
- Začini
- Ulje
Plan rada:
- Luk pirjamo na ulju i to na blagoj temperaturi.
- Dodamo mrkvu i celer (sve jako sitno sjeckano).
- Nakon par minuta meso i bijeli luk.
- Poklopimo i pustimo na meso pusti vodu. Tako se pirja bar sat vremena. Lagano.
- Otklopimo i voda će lagano nestajati. Tada posolimo i pobiberimo.
- Pred kraj dodajemo paradajz sos, origano i bosiljak.
- Špagete kuhate po uputama.


Comments
Post a Comment