Imati člana domaćinstva koji voli da kuha je blago, još kad je to vlastiti jedanaestogodišnji sin, sreća i ponos do neba i nazad. Trenutna fora mu je da bude chef i uživa u toj ulozi. Ovaj recept je u njegovoj izvedbi. Uživajte. Takođe, imate recept i za jednostavni curry umak, koji je idealan sa ovim medaljonima
Potrebno je:
Za 4 člana
500 grama pilećeg filea
2 jaja
100 grama bijelog brašna
1 mala kašika soli
Biber
Ulje
Završni sloj (kukuruzno brašno, parmezan, susam, krušne mrvice)
Plan rada:
1) umutiti jaja
2) pileći file isjeći na trakice (ništa ne tucite i ne tanjite)
2) pripremiti 2 tanjira. U jedan brašno, so i biber. U drugi sve ovo što je navedeno za završni sloj
3) komade filea prvo u tanjir sa brašnom, pa jaja i završni sloj.
4) slažemo u pleh obložen pek papirom i malo pošpricamo uljem.
5) pečemo 15 minuta na 200 stepeni, izvadimo, okrenemo i još malo uljem pošpricamo i vratimo da se peče još 15 minuta.




Comments
Post a Comment