Pametni medaljoni by Filip

 Imati člana domaćinstva koji voli da kuha je blago, još kad je to vlastiti jedanaestogodišnji sin, sreća i ponos do neba i nazad. Trenutna fora mu je da bude chef i uživa u toj ulozi. Ovaj recept je u njegovoj izvedbi. Uživajte. Takođe, imate recept i za jednostavni curry umak, koji je idealan sa ovim medaljonima


 Potrebno je:

Za 4 člana 

500 grama pilećeg filea

2 jaja

100 grama bijelog brašna

1 mala kašika soli

Biber

Ulje

Završni sloj (kukuruzno brašno, parmezan, susam, krušne mrvice)

Plan rada:

1) umutiti jaja

2) pileći file isjeći na trakice (ništa ne tucite i ne tanjite)

2) pripremiti 2 tanjira. U jedan brašno, so i biber. U drugi sve ovo što je navedeno za završni sloj

3) komade filea prvo u tanjir sa brašnom, pa jaja i završni sloj.

4) slažemo u pleh obložen pek papirom i malo pošpricamo uljem.

5) pečemo 15 minuta na 200 stepeni, izvadimo, okrenemo i još malo uljem pošpricamo i vratimo da se peče još 15 minuta.





Uz ovo idealno ide CURRY umak.
200 ml grčkog jogurta ili pavlaka, 50 ml majoneze, 1 kašika curry začina u prahu, so i biber. Samo promješate.

Comments