Obožavam miris i ukus zobenih pahuljica, još kad se peku, sa raznoraznim sjemenjem i dodacima. Naime, ovo su vam super fini i zdravi krekeri. Nema mnogo izmišljanja oko sastojaka niti oko pripreme. Odlični su i par dana poslije. Nosite ih na posao, izlete, šetnje...
Potrebno je:
150 grama zobenih pahuljica
150 grama samljevenih zobenih pahuljica (ja to radim u sjecku i dobijem fino brašno)
100 grama heljdinog brašna, ali može i kukuruzno
Oko 100 grama raznog sjemenja(bundeve, suncokret, lan itd)
350 ml tople vode
50 ml maslinovog ulja
So po želji
Postupak:
- Izmiješate u zdjeli sve sastojke
- U pleh stavite papir za pečenje i ravnomjerno raspodjelite smjesu
- Pečete 10 minuta na 160 stepeni
- Izvadite i sjekačem za pizzu izrežete željenje oblike
- Vratite pleh u rernu i pečete još sat na 150 stepeni





Comments
Post a Comment