Krekeri od zobenih pahuljica

 Obožavam miris i ukus zobenih pahuljica, još kad se peku, sa raznoraznim sjemenjem i dodacima. Naime, ovo su vam super fini i zdravi krekeri. Nema mnogo izmišljanja oko sastojaka niti oko pripreme. Odlični su i par dana poslije. Nosite ih na posao, izlete, šetnje...


Potrebno je:

150 grama zobenih pahuljica

150 grama samljevenih zobenih pahuljica (ja to radim u sjecku i dobijem fino brašno)

100 grama heljdinog brašna, ali može i kukuruzno

Oko 100 grama raznog sjemenja(bundeve, suncokret, lan itd)

350 ml tople vode

50 ml maslinovog ulja

So po želji



Postupak:

  • Izmiješate u zdjeli sve sastojke
  • U pleh stavite papir za pečenje i ravnomjerno raspodjelite smjesu
  • Pečete 10 minuta na 160 stepeni
  • Izvadite i sjekačem za pizzu izrežete željenje oblike
  • Vratite pleh u rernu i pečete još sat na 150 stepeni





Comments