Jedno od omiljenih brzinskih jela. Obzirom da je glavni sastojak slanina, nije ni čudo
Potrebno je za tri porcije:
- Špagete (pretpostavljam da imate omiljene, jer nije svejedno koje ćete kupiti)
- 200 grama fine pancete
- 2 režnja češnjaka
- Parmezan
- So
- maslinovo ulje (inače ulje ne ide u carbonaru, ali ja volim, sočnije mi je)
- Jaje
Priprema:
- U vrelu i posoljenu vodu spustimo cijele špagete i kuhamo na uobičajen način.
- Pancetu isjeckamo na male komade.
- U tavu dodamo ulje, pancetu i bijeli luk. Bijeli luk je u komadima, malo ga samo pristišćemo da pusti aromu. Takođe, ako baše želite da spremite po recepturi, umjesto ulja možete staviti malo vode u kojoj su se kuhale špagete.
- Tjesteninu procijedimo, dodamo pancetu preko špageta i promiješamo.
- Jaje ide preko svega. Po izvornom receptu, ono mora biti "ljigavo", ne smije se zapeći. Ali ja uvijek preferiram da to sve zajedno na tihoj temperaturi par minuta termički završim.


Comments
Post a Comment