Gibanica sa sirom

Ovo je jedan od onih brzinskih recepata. Najčešće ujutro prije posla sve pripremim, ostavim u frižideru i samo ispečem kad dođem s posla.



Osnovni sastojci:

Mladi sir i pavlaka (kupujem domaće na Tržnici).

Domaće jufke 

Dva jajeta

Mineralna voda (oko 100 ml)

So

Izmješati jaja, dodati so, sir i pavlaku, kao i mineralnu. Dobije se poprilično rijetka smijesa, što je sasvim u redu.

Na uljem podmazan pleh staviti dvije kore, dok ostatak kora narežem na šire trake i sve pomiješam sa smjesom (rukama je najsigurnije).

Sve redam u tepsiju, odnosno bolje reći "bacam". Završiti sa jednom cijelom korom.

Viljuškom "izbockati" i ostaviti da stoji barem pola sata (ili kako sam već rekla, meni stoji dok ne dođem sa posla).

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni, oko 40 minuta.







Comments