Ovo je jedan od onih brzinskih recepata. Najčešće ujutro prije posla sve pripremim, ostavim u frižideru i samo ispečem kad dođem s posla.
Osnovni sastojci:
Mladi sir i pavlaka (kupujem domaće na Tržnici).
Domaće jufke
Dva jajeta
Mineralna voda (oko 100 ml)
So
Izmješati jaja, dodati so, sir i pavlaku, kao i mineralnu. Dobije se poprilično rijetka smijesa, što je sasvim u redu.
Na uljem podmazan pleh staviti dvije kore, dok ostatak kora narežem na šire trake i sve pomiješam sa smjesom (rukama je najsigurnije).
Sve redam u tepsiju, odnosno bolje reći "bacam". Završiti sa jednom cijelom korom.
Viljuškom "izbockati" i ostaviti da stoji barem pola sata (ili kako sam već rekla, meni stoji dok ne dođem sa posla).
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni, oko 40 minuta.


Comments
Post a Comment