U ovo jelo možete svašta strpati, no važno je da imate bazu, a to je bijeli luk i pileće bijelo meso. Prilično jeftino jelo, a ukusom i mirisom prosto mami. Ali što je možda i najbitnije, brzo ga spremite
Potrebno je:
1 veće pileće bijelo meso (za nas 4)
Nekoliko češnjeva bijelog luka
Praziluk
Crvena i žuta paprika
Krompir
Začini (so, biber, kurkuma).
Plan rada:
1) pripremite marinadu za meso. Bijeli luk, so, biber, kurkuma u suncokretovom ulju.
2) meso dobro operite i isjeckajte na kocke i neka bude u marinadi dok ne pripremite ostalo.
3) narežite krompir na kocke, kao i papriku i praziluk te dodajte sve zajedno mesu. Po potrebi još malo posolite.
4) promiješajte.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj možete malo otklopiti da se meso zapeče i ispari tečnost.
Uz ovo jelo vam treba samo salata i super je što se može jesti u bilo kojem godišnjem dobu.
Savjet: ako je stari krompir, skuham ga u slanoj vodi par minuta.

Comments
Post a Comment