Potrebni sastojci za 3 osobe:
- dva pileća bataka očišćena od kostiju
- skuhana riža
- malo slanine
- bijeli i crveni luk
- mrkva
- začini
- ulje
Þ Skuhati rižu u vodi u koju smo dodali jednu povrtnu začinsku kocku.
Þ Batake dobro istanjiti tučkom za meso, naravno začiniti po želji.
Þ U tiganju malo propržiti sitno sjeckan luk, mrkvu i slaninu.
Þ Procijediti rižu te ju staviti u tiganj. Zajedno promiješati.
Þ Puniti pileće meso i napraviti kuglu. Kožica ide prema dole. Zamotati u aluminijsku foliju (foliju obavezno malo nauljiti).
Pečemo na 175 stepeni oko 30 minuta. Hladimo 5 minuta i onda skidamo foliju.
Þ Peći u tepsiji na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ohladiti i servirati toplo.
Napomena: Pogodno je i da ovo jelo pravite za sutradan. Dovoljno je da samo podgrijete.


Comments
Post a Comment