Kukuruzni kruh

 

Potrebno je:

  • 400 grama kukuruznog brašna
  • 200 grama bijelog tip 500
  • 250 ml tople vode (50 odvojimo za kvasac)
  • 1 kvasac
  • so i šećer
  • 100 grama milerama
  • Maslac oko 50 grama i 1 dcl ulja


Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite obe vrste brašna, promiješajte ih, te u sredinu stavite pjenicu od kvasca, so, mileram pa uz postupno dodavanje preostalih 200 ml tople vode, te na kraju ulje. Zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da tijesto naraste.

Nakon što kvasac odradi svoje, oblikujte 7-8 kuglica i složite ih u okrugli kalup, u obliku cvijeta. Ostavite da pripremljeni kruh ponovo naraste dok se ugrije pećnica na 200 stepeni.

Pečete oko 40 minuta i premažete sa malo ulja nakon pečenja.



Comments