Sastojci za fritule:
400 g glatkog brašna
4 kašike šećera
2 jaja
2 jogurta (300 ml)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
malo ruma i limunove korice ulje za pečenje
Priprema:
1. Umiješajte sve sastojke tako da dobijete glatku smjesu i neka odstoji malo na sobnoj temperaturi. Zagrijte ulje u šerpi.
2. Jednom manjom kašikom vadite smjesu, a drugom odvajajte u ulje.
3. Čim porumene, okrenite ih na drugu stranu i kratko pržite.
4. Izvadite ih na ubrus/salvetu pa pospite sa šećerom i čokoladnim
prelivom.
Savjeti:
- Brzo miješajte smjesu dok se ne stvore mjehurići, ručno sa kašikom;
- Ne stvarajte gužvu i pometnju u šerpi, dovoljno je oko pet komada u isto vrijeme;
- Svi sastojci da budu sobne temperature;
- Dok je ulje hladno, stavite par kapi rakije.

Comments
Post a Comment