Krompir, kuhana jaja, kranjska i sve zaliveno vrhnjem i jajima, može li biti loše? Ne može. Može li biti teže? Ne može. Naime, ovo je jelo za koje ne morate biti vrhunski znalac, tako da opravdanja nema. Zašto se ovako zove pojma nemam, ali čisto sumnjam da francuzi jedu ovako nešto kalorično. No, nije ni bitno, naziv je baš primaljiv
Potrebno je:
Oko 700 grama krompira
Paket kranjske kobasice
4 jaja
1 kiselo vrhnje
100 ml mlijeka
Začini
1) skuhate krompir u ljusci, ohladite i na ploške nasječete
2) skuhate 3 jaja i narežete na ploške
3) skuhate kratko kranjsku (a i ne morate) te nasječete na komade
4) redati u nauljenu vatrostalnu zdjelu krompir, kranjsku, jaja i završavate krompirom (napominjem da krompir solite)
5) zalijete smjesom od jednog jajeta, vrhnja i mlijeka
6) gore možete staviti par listića slanine
7) pečete na 200 stepeni oko 20 minuta



Comments
Post a Comment